2FA Güvenlik Nedir? İki Faktörlü Doğrulama Nedir?

0
Advertisement

Kripto para yatırımları için en önemli tehdit, kripto para piyasalarının çok değişken bir piyasa olması değil, kripto paralara yatırım yapan kişilerin hesap güvenliğidir.

Bazı kişiler, Ledger Nano S gibi donanımsal cüzdanların diğer cüzdanlara göre daha güvenli olduğunu bilse de birçok yatırımcı hala yatırımlarını kripto para borsalarındaki cüzdanlarda tutmayı tercih ediyor. Peki, kripto paralar nasıl güvende tutulabilir? İki faktörlü doğrulama veya 2FA güvenlik sistemi, cüzdanınızın güvenliğini sağlamadaki en etkili yollardan biridir. Birçoğumuz bu seçeneği dikkate almadığımız için pişman oluruz.

2FA Güvenlik Nedir? İki Faktörlü Doğrulama Nedir?

Kaynak : Pixabay.com

İki Faktörlü Doğrulama Nedir?

İsminden de anlayabileceğiniz üzere İki Faktörlü Doğruluma sistemi, ticaret hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı ekler. İnternet üzerindeki klasik güvenlik yöntemlerine bir dikkat ettiğinizde, bilgisayar korsanlarının hesap bilgilerinize nasıl kolayca ulaşabildiğine şaşıracaksınız. 2FA sistemi, kötü niyetli kişilerin – hesap bilgileri ellerinde olsa bile- hesabınıza erişmesini engellemektedir.

İki Faktörlü Doğrulama Güvenlik Yolları

Peki, 2FA nasıl çalışıyor? İki Faktörlü Doğrulama yöntemi, sadece sizin bilebileceğiniz eşsiz bir kullanıcı girişi belirler. Aşağıdaki yollar, İki Faktörlü Doğrulama yönteminin kullandığı yollardan birkaçıdır.

  • Bildiğiniz herhangi bir şey olabilir. Şifre, pin veya buna benzer bir şey ile güvenlik sorularına verdiğiniz cevapların bir karması olabilir.
  • Elinizde olan herhangi bir şey olabilir. Bu, cep telefonunuz ya da E-mail adresinize gönderilen bir şifre olabilir.
  • Üçüncü güvenlik yolu ise parmak iziniz, retina iziniz veya sesiniz olabilmektedir.

2FA Güvenlik Yöntemi Nasıl Çalışır?

İki Faktörlü Doğrulama yöntemi, mevcut kullanıcı girişi prosedürlerine benzer bir şekilde çalışır. Klasik kullanıcı girişi yöntemlerinden farkı, kullanıcı adı ve şifreye ek olarak fazladan bilgi vermenizin gerekmesidir. Sözü edilen ek bilgi, cep telefonunuza veya mail adresinize gönderilen bir şifreden ibaret olabilir. Ayrıca, Google Authenticator gibi bir uygulamaya şifre göndererek bu şifreyi girmenizi de isteyebilir.

2FA Güvenlik Nedir? İki Faktörlü Doğrulama Nedir?

Kaynak : Pixabay.com

E-mail adresinizi ve cep telefonunuzu bir doğrulama aracı olarak kullanmanız pek tavsiye edilmez çünkü hackerlerin E-mail adresinizi hacklemesi ve SIM kartınızı kopyalaması gerçekten çok kolaydır. Öte yandan doğrulama işlemi için bir mobil uygulama kullanıyorsanız, güvendesiniz demektir.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply