2018 Yılında Avantajlı Kredi Nasıl Alınır?

0
Advertisement

Bankalar sürekli olarak kredi kampanyaları yapmakta, bunları televizyon reklamları ve internet aracılığıyla duyurmaktadır.

Ancak bankaların yaptığı her kredi kampanyası avantajlı değildir. Bu yüzden krediye ihtiyacınız olduğunda bankaların verdiği kampanyaların tümünü doğru bir şekilde araştırmalı ve sizin için en avantajlı kredinin hangisi olduğuna karar vermelisiniz.

Bankaların kredi kampanyalarını takip ettiğinizde bu kampanyalar arasında kendi ihtiyacınıza uygun bir kredi bulmanız mümkün olabilir. Özellikle faiz oranı düşük olan krediyi bulmanız çok önemlidir.

Refinansman Kredi Nedir? Refinansman Nedir, Nasıl Yapılır ve Avantajları

Kaynak : pixabay.com

Uygun vade seçeneklerinin yanı sıra düşük faiz oranına sahip krediyi bulursanız bu sizin çok işinize yarayacaktır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir şey de masraflı ve masrafsız kredi arasındaki farklardır. Bu farkları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bankalar zaman zaman masrafsız kredi kampanyaları yaparlar. Ancak bu kredi kampanyası sandığınız kadar iyi bir fırsat olmayabilir. Talep etmek istediğiniz kredi tutarı ne kadar olursa olsun masrafsız kredi bulmak istediğinizde yüksek faiz oranlarıyla karşılaşırsınız.

Yani ihtiyacını olan kredi tutarı 10 bin TL de olsa 100 bin TL de olsa masrafsız kredi almak istediğinizde banka krediye masraflı krediye göre daha yüksek faiz oranı uygulayacaktır. Siz de masrafsız kredi aldığınıza sevinirken aslında yüksek faiz oranları yüzünden daha yüksek geri ödeme yaptığınızın farkına varmayacaksınız. Bu yüzden kredi alırken masraflı kredi almanız sizin açınızdan daha avantajlıdır.

Advertisement

Avantajlı kredi masraflı fakat düşük faizli ve yeterince uygun vade seçeneklerine sahip kredidir. Ancak konut kredisi ya da taşıt kredisi alıyorsanız faizlerin ihtiyaç kredisi faiz oranlarına göre çok daha düşük olması gerekir.

Çünkü konut kredisi ve taşıt kredisi çok uzun vadelerde ödenen kredilerdir.Bu yüzden bu tür kredileri alırken çok daha dikkatli olmalı ve acele etmemelisiniz. Ayrıca bankaların aldıkları ekspertiz ücretlerini, ipotek ücretlerini ve masrafları da araştırmalısınız.

Kredi Almak

Kaynak : pixabay.com

Avantajlı krediler konusunda bilmeniz gereken diğer bir unsur da hayat sigortasıdır. İhtiyaç kredisi aldığınızda hayat sigortası yaptırmanız genellikle zorunludur. Çünkü banka kendini garantiye almak istemektedir. Ancak taşıt kredilerinde ve konut kredilerinde böyle bir koşul yoktur.

Çünkü zaten banka taşıtın ve konutun üstünde ipotek koyarak kendini garanti altına almıştır. İhtiyaç kredilerinde ise bu zorunludur. Bu yüzden ihtiyaç kredisi alırken yaptıracağınız hayat sigortasının primlerini araştırmanız gerekmektedir.

Şubesiz bankacılık hizmeti veren bankaların bazıları ihtiyaç kredisi verdiklerinde hayat sigortası yaptırmanız konusunda bir koşul öne sürmemektedirler. Yani hayat sigortası yaptırmadan ihtiyaç kredisi almanız mümkün olmaktadır. Ancak bu durumda kredilere uygulanan faiz oranları yüzde 1,39’a kadar çıkabilmektedir. Bu durumda hangi kredinin daha kârlı ya da avantajlı olduğu konusunda bir hesaplama yapmanız gerekecektir.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply