Advertisement

Turizm temsilcilerinin tahminleri, Türkiye’nin iç turizmin Mayıs ayı sonunda yeniden başlaması ve uluslararası turizmin Haziran ayı ortasında başlaması olarak öne çıkıyor.

Uluslararası MICE ve Düğün Forumu (IMWF) tarafından yapılan bir ankette, ülkeler kademeli olarak seyahatleri yeniden başlatmaya ve turizm için yeniden açılmaya hazırlandıkça, Türkiye, koronavirüs pandemisini takiben turizm destinasyonları arasında en hızlı iyileşmeyi başaracak bir turizm hedefi olacak.

Küresel gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yaklaşık% 10’unu oluşturan seyahat endüstrisi, uluslar kapalı sınırlar ve uçaklar topraklandıkça, koronavirüsü içermek üzere kilitlenmelerin yarattığı hasarı yarattı.

Ülkeler son günlerde, COVID-19 istatistiklerinin düşüş eğilimi devam ederse, iç turizmin 28 Mayıs’tan sonra başlamasını umut eden Türkiye de dahil olmak üzere iş ve turizme kademeli olarak yeniden açılma çabalarını canlandırdı.

IMWF araştırması, ilgili segment karar vericilerinin genel bir görüşünü sunmak amacıyla Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Rusya da dahil olmak üzere 45 ülkede 822 firma ve 1.468 turizm profesyoneli arasında anket yaptı. ve salgının sonucu hakkında endüstri.

Türkiye Turizm

Kaynak : pixabay.com

Forumun yönetici ortağı Necip Fuat Ersoy, anketin segmentte hazırlanan en kapsamlı çalışma olduğunu söyledi. Pazartesi günü Anadolu Ajansı’na (AA) konuşan Ersoy, “Salgının varış yerleri, havayolları ve müşteriler açısından etkilerini ele alarak tahminleri ve iç görüşleri yansıttık.” Dedi.

Advertisement

Katılımcıların% 59’unun, pandemi sonrası olaylar için müşterilerin yurt dışına seyahat etmesinin zaman alacağını düşündüğünü belirtti.

“Türkiye, hangi turizm destinasyonlarının, ülkelerin salgından sonra en hızlı şekilde toparlanabileceği sorusunda% 12,2 ile birinci sırada yer aldı. Sektör, Türkiye’nin bu süreci diğer ülkelerden daha hızlı geçirebileceğini düşünüyor. Türkiye’yi Tayland takip ediyor Çin% 9.2 ile üçüncü sırada “dedi.

Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Cumartesi, yurtiçi turizmin 28 Mayıs’ta yeniden başlaması planlandığını ve uluslararası turizmin Haziran ayı ortasında başlayacağını söyledi. Ersoy, Asya’ya giden trafiğin ilk olarak Çin ve Güney Kore gibi ülkelerdeki hızlı toparlanmalar arasında açılabileceğini ve Avrupa ülkelerindeki toparlanmalara dikkat çektiğini söyledi.

Bakan, ülkelerin çoğunluğu için uluslararası uçuşların Haziran ortasına kadar başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye, koronavirüs salgını üzerinde oteller için ayrıntılı bir sertifika programı başlatmıştır. Bakanlık yakın zamanda otelleri sosyal uzaklaşma ve hijyen kuralları gibi COVID-19 önlemleri hakkında bilgilendirmek için bir hijyen bildirimi yayınladı.

Advertisement

Bakanlığın uyarısından sonra oteller, sosyal mesafeyi sağlamak için büfeler, plajlar, lobiler ve havuzlar dahil olmak üzere tesislerini tasarlamaya başladı.

Ankara başlangıçta koronavirüsün yayılmasını engellemek için 27 Mart’ta tüm uluslararası uçuşları durdurmuş, iç hat uçuşları ise 1 Mayıs’ta askıya alınmıştır.

Katılımcıların yaklaşık% 37,8’i pandeminin altı ay sonra sona ereceğini tahmin ediyor,% 22,6’sı bunun üç aydan kısa sürede olacağını düşünüyor,% 15,6’sı Aralık ayında düşünürken% 14,8’i pandeminin gelecek yılın ilk yarısında sona ereceğini tahmin ediyor.

Katılımcıların yaklaşık% 29.34’ü işletmelerinin üç ila altı ay içinde normale dönmesini beklerken,% 22.3’ü bunun altı ila dokuz ay sürebileceğini söylüyor. Yaklaşık% 14,7’si bunun üç aya kadar sürebileceğini düşünürken,% 5,1’i hemen geri dönüşü öngörüyor.

70 ülkeyle telefon diplomasisi

Ersoy Pazar günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 70 ülke ile salgını altındaki ülkenin sağlık altyapısı hakkında bilgi vermek için telefon diplomasisi yapmaya başladığını söyledi.

Advertisement

Türkiye, belgelendirme sisteminde COVID-19’a karşı alınacak tedbirler konusunda bir ülkenin turizm için güvenli bir yer olduğunu detaylı bir şekilde açıkladı.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın havayolları, havaalanları ve diğer ulaşım tesisleri, konaklama ve yemek yerlerinde yüksek sağlık ve hijyen standartlarının karşılanmasını sağlamak için “sağlıklı turizm sertifikası” projesi başlattığını söyledi.

Ersoy, “Türkiye tüm bu süreçlerde sorumlu bir şekilde hareket ediyor, sadece vatandaşlarımızın sağlığı için değil, aynı zamanda misafirlerinin de tatillerini huzur içinde geçirmelerini sağlamak için,” dedi.

Ülke, Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Japonya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti de dahil olmak üzere, Türkiye’yi son yıllarda en çok turizm merkezi olarak tercih eden 70 ülkeye niyet mektubu göndermişti.

Bakan, yolcu ve çalışan sağlığı ve güvenliği, tesislerde ve ulaşımda alınan önlemler, il ve ilçe sağlık kurumlarının listeleri ve kapasiteleri hakkında bilgi içeriyordu.

Advertisement

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, ülkeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı pandemiye bağlı dünya çapındaki seyahat kısıtlamalarının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde yıllık% 22,1 düşüşle 4,24 milyon oldu.

2019’da, 2018’deki 39,5 milyondan 45 milyondan fazla yabancı ülkeye girdi.

Türk Hava Yolları ilk 5 arasında

Ayrıca, IMWF araştırmasına göre, ulusal bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları, faaliyetlerini sürdürme noktasında büyük başarı elde eden ilk beş taşıyıcı arasından seçildi.

IMWF Yönetici Ortağı Ersoy, hangi havayolu şirketinin varlığını ve operasyonlarını sürdürmede en büyük başarıyı elde edebileceğini düşündükleri sorusuna, Türk Hava Yolları’nın 19 şirket arasında ilk beşte% 8.05 oranında yer verdiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates% 13,42 ile ilk sırada yer alırken, onu% 9,05 ile Etihad izledi.

Advertisement

Leave A Reply