ATM’den EFT Nasıl Yapılır? Ne Kadar Ücret Alınır? Güvenilir mi?

0
Advertisement

Bankaların ATM cihazları üzerinden nasıl EFT işlemi gerçekleştirilir. Bankalar ATM EFT işlemlerinden ücret alırlar mı ve hangi bilgilere ihtiyacım bulunmaktadır. Hepsinin cevabı aşağıda yer almaktadır.

EFT

EFT işlemleri birçok farklı bankacılık kanallarından yapılmaktadır. ATM’lerinde son dönemdeki teknoloji gelişmelerden nasibini alması ile ATM’ler üzerinden de EFT işlemleri yapılabilmektedir.

ATM’lerde EFT İşlemi Nasıl Yapılır?

ATM üzerinden EFT yapmanın en karlı yanı hem hızlı bir şekilde yapılabilmesi hem de ATM üzerinden yapılan EFT’lerde masrafın çok daha az olmasıdır. Hatta bazı bankalar ATM üzerinden yapılan EFT işlemlerinden herhangi bir EFT ücreti almamaktadırlar. Türkiye’de hizmet veren tüm bankaların ATM cihazlarından EFT işlemi yapılabilmektedir.

Genel olarak ATM’lerde ki “Para Transferi” menüsünden ulaşacağınız EFT ekranında sizlerden bankalar genel olarak aşağıdaki bilgileri istemektedirler.

  • Para göndereceğiniz kişinin Adı Soyadı ya da Ticari Ünvanı
  • Karşı tarafın hesap numarası ya da IBAN numarası
  • Şube ve Şube Kodu (IBAN ile yapılan işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç yoktur)
  • Cep Telefonu Numarası
  • TC Kimlik Numarası

Her bankanın kendi politikaları dahilinde ekstra bilgi de istenebilir ya da sadece isim soy isim ve IBAN da yeterli olabilir. Bu uygulamalar bankalardan bankaya değişmektedir.

Advertisement

ATM EFT işlemlerini EFT saatleri dışındada yapabilirsiniz ancak EFT işlemini bir sonraki iş günü yapılacaktır.

 


Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply