Banka Haricinde Nasıl Kredi Alabilirim? Alternatif Var mı?

0
Advertisement

Banka haricinde nasıl kredi alabilirim sorusunu soranlar genel olarak daha önce bankalar ile sorun yaşayanlardan olmaktadır.

Kredi Almak

Kaynak : pixabay.com

Kullanılan kredi ürünleri karşılığında finansal olumsuzluklardan dolayı kişiler borçlarını zamanında ödeyemeyebilir. Zamanında ödenmeyen borçlar beraberinde gecikme faizlerini getirir. Borcun ödenmemesi ise daha büyük sorunlara yol açar.

Geçmişte banka kredilerinde sorunlar yaşadığınızda bir daha kredi kullanmanız zorlaşmaktadır. Bu durumda olan biri acil nakit ihtiyacı olduğunda ise bankalardan kredi kullanmak ister ancak sonuç olumsuz olur. Bunun karşılığında bu sorunu yaşayan kişi kredi kullanmak için başka yolları deneyebilir. Banka haricinde kredi arayışı ne yazık ki tamamen olumsuzdur. Çünkü bankaların sunduğu kredi ürünleri gibi yasal yollardan borçlanma günümüzde mümkün değildir.

Nakit ihtiyacınızı karşılamak için yasal olmayan yolları denememelisiniz. Özellikle tefeci aracılığı ile nakit ihtiyacınıza karşılık bulma olanağınız olsa da bu yolu seçmemeniz gerekmektedir. Çünkü tefecilik yapan kişiler hem yasal olmayan yollardan borç para vermektedir hem de yüksek faizler ile paralarını tekrar tahsil etmektedir.

Bankaların kredi ürünlerinden yararlanamıyor ancak kredi kartına sahipseniz bir miktar nakit paraya sahip olabilirsiniz. Bu işlem için kredi kartının nakit avans özelliğini kullanabilirsiniz. Kredi kartınızı limiti doğrultusunda nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kredi kartlarının nakit avans özelliğini kullandığınızda yüksek faiz oranları ile borçlanacağınızı unutmamalısınız. Ancak kredi kartı ürününüz hala aktifse ve nakit ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz başka bir yol yoksa mecbur olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntem yasal yollarla olduğu için bu konuda herhangi bir sıkıntınız olmayacaktır. Ancak kısa vadede yüksek faiz oranı ile borçlanacağınız için ödeme planınızı iyi yapmalısınız.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply