Advertisement

Türk gazetesi bir grup Türk gazetesinin Cuma günkü haberine göre, bir grup Türk dernekleri Hollanda sağlık ekipmanı üreticisi Philips’in ev aletleri operasyonlarını satın almak istiyor.

Philips Ocak ayında elektrikli süpürge ve kahve makinesi yapan ve 2019’da 2,6 milyar dolar satış yapan ev aletleri kolunu ayırmak istediğini söyledi.

Sözcü Steve Klink, şirketin hala operasyonları çözme sürecinde olduğunu ve 12-18 ay sürmesi beklenen bir süreç olduğunu söyledi.

“Sadece yazdan sonra … (potansiyel alıcılarla) etkileşime girmeyi beklerdik” dedi.

Türk grubu iş dünyasında önde gelen beş organizasyondan oluşmaktadır: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), ihracatçılar meclisi TİM, odalar ve borsalar birliği (TOBB) ve TUSİAD ve MUSİAD iş dernekleri.

“Biz Türkiye olarak Almanya ile Çin arasındaki üretimde en güçlü ülkeyiz. Bu nedenle, konsorsiyumlar oluşturan ve küresel markalar satın alan Türk iş dünyası tarafından ekonomik bir model oluşturulmalı, ”dedi DEİK yönetim kurulu üyesi Murat Kolbaşı.

Advertisement

Türkiye 1 milyar dolarlık küçük ev aletleri pazarına sahipken, dünya pazarında 100 milyar dolar değerinde 10,300 küçük ev aletleri markası var.

Kolbaşı, bunlar arasında Philips’in beyaz eşya kolunun 2.3 milyar euro (2.5 milyar $) ciro ile en büyük olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da projeye destek verdiğini ifade etti.


Leave A Reply