EFT Sorgulama Nasıl Yapılır? EFT Hakkında Temel Sorulara Cevaplar

0
Advertisement

EFT işlemleri nasıl sorgulanır. Yapmış olduğunuz EFT karşı tarafa geçmez ise yapmanız ve sorgulamanız gereken bilgiler nelerdir?

EFT Nedir? Ne zaman Hesaba Geçer? Özellikleri Nelerdir?

Kaynak : pixabay.com

Sıklıkla yapılan bir para transfer tipi olan EFT işlemleri artık fazlası ile hayatımızda yer almakta. Özellikle birden fazla banka ile çalışan kredi kartı olan ya da KMH hesabı olan kişiler bol bol ve sıklıkla EFT işlemi yapmaktadırlar.

EFT işlemlerinin genellikle pek sorgulanmasına gerek yoktur. Çünkü ortalama olarak 5 dakika en geç yarım saat içerisinde EFT yapmış olduğunuz miktar karşı tarafın hesabına geçmektedir. Nadirde olsa karşı tarafa yani muhatap olan bankadaki hesaba geçmemektedir. Tabii bu gibi bir durum yaşarsanız EFT sorgulama işlemini yapmanız gerekmektedir.

İnternet üzerinden EFT sorgulaması veren banka bildiğimiz kadarı ile yok. Zaten buna gerek de yok. Öncelikle kendi hesabınızı yani EFT işleminin yapıldığı hesabı kontrol edin. Para çıkışı gerçekleşmiş mi? Eğer ki para çıkışı gerçekleşmiş ise bu defa yapmanız gereken tek şey bankanızın müşteri hizmetlerini arama olacaktır. Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak EFT işleminin yarım kaldığından karşı tarafın hesabına geçmediğinden şüphelendiğinizi ya da emin olduğunuzu söylerseniz eğer banka müşteri temsilcisi size bu konu ile ilgili net bir bilgi verebilecektir.

Bazen karşı taraf para hesabına geçmiş olsa dahi geçmedi diyebilir. Muhatap bankadaki hesabın sahibinin kredi kartı ya da kredi borcu olmuş olabilir ve para hesabına geçer geçmez otomatik olarak çekilmiş dahi olabilir. Bu sanki çok seyrek yaşanan bir olay gibi gözükse bile çok sık yaşanan bir durumdur. Karşı tarafa bnu durumu lütfen ısrarla sorunuz.

EFT işlemi yaparken karşı tarafın hesap ve ünvan bilgilerini yanlış girmeniz den dolayı EFT işleminiz iptal olduysa ya da olursa zaten para hesabınıza iade edilecektir. Bu konuda da sıkıntınız olmasın.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply