Banka Kara Liste Sorgulama Nasıl Yapılır?

1
Advertisement

Merkez Bankası, kara liste soruşturma, kara liste soruşturma yöntemleri, kara listelerin sorgulanması, kara listeyi oluşturma, kara listeyi nasıl öğrenebilirim, kara listeye alıp almadığımız konusunda nasıl öğrenileceğimize ve kara listeyi nasıl öğrenebileceğimize dair bilgi vermeye devam ediyor.

Kara Liste Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Kaynak : pixabay.com

Bankalardan kullandığımız kredi kartları, kredi düzenleme hesapları ve krediler sizin için bazı sorumluluk taşır. Bunların en başında düzenli borç ödemeleri vardır. Çeşitli sebeplerden dolayı borç ödememe gibi durumlarda vatandaşlar, halk arasında bilinen ismiyle kara listeye girme imkânı buluyor. Bu yazıda kara liste nedir, kara liste nasıl girileceği ve kara liste sorgusu hakkında ayrıntılı bilgi verdik.

Kara Liste Sorgusu

Borçlarımızı bankalar gibi finansal kuruluşlara düzenli olarak ödemekle yükümlüyuz. Elbette, düzenli olarak ödeme yapamayan herkes ister ancak çeşitli nedenlerle veya aksamalar nedeniyle bu ödemelerde gecikme olabilir. Bankalar doğal olarak bu gecikmeleri karşılamakta ve borcun gecikme gün sayısına göre faizi sağlamaktadır. Tabii ki bankaların bu gecikmeler için ayarladığı birkaç gün var. Bankalar, borçlarını 90 gün boyunca ödemeyenlere karşı yasal işlem başlatır. Bankaların borçlarınızı toplamak için başlattıkları yasal işlemle kara listesindesiniz. Daha sonra, dava açan kişilerin kayıtları Merkez Bankası tarafından kayıt altına alınır. Merkez Bankası, bankalar tarafından açılan dava halkıyla ilgili bir yorum getiriyor. Kamuoyunda kara liste olarak bilinen bu yorum, daha sonra çalışmak isterseniz kesinlikle bankalara ve finans kuruluşlarına karşı ortaya çıkacaktır. Bankalar daha önce kara listeye giren insanlarla çalışmaktan çekindiler.

Kara listede olabilir miyim? Nasıl öğrenebilirim?

Banka kara listesinin sorgulanması için birkaç yöntem var. Kara listede olup olmadığımı öğrenmek için yapmanız gereken işlemleri en kolay listeden listeleyeceğim.

Uygulayarak kara listeye alınabilirim. Öğrenme: Kara listede olup olmadığımı öğrenmenin en kolay yolu, çalıştığınız herhangi bir bankaya gitmek ve müşteri temsilcinizle konuşmaktır. Münferit bir kredi talebinde bulunacağınızı beyan ettikten sonra, müşteri temsilcisi uygun olup olmadığınızı gösterecek ve kara listede yer alanlar listenizde olumsuz bir şekilde kredi başvurunuz değerlendirilecektir.

Risk Merkezi Raporu ile Öğrenme:

Ülkemizde neredeyse tüm bankalar müşterileri için risk merkezi rapor hizmeti vermektedir. Bankanıza, çevrimiçi işlem menüsünden bir risk merkezi raporu almak istediğinizi bildirirseniz, yayınlanacak raporun bir sonucu olarak listelenip listelenmemenizi ve kredi puanınızın ne için yeterli olmadığının anlaşılmasını kolayca bulabilirsiniz. operasyonlar. TC Ziraat Bankası, İş Bankası, Finansbank, TEB, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası ve siz değerli müşterilerimize ilk kez bu raporu alacaksınız.

Advertisement

Kara Listeye Göre Öğrenim / Merkez Bankası: Eğer bir dilekçe yazıp yazamayacağımı öğrenmek için Ankara Merkez Bankası Kara Listesine kara listede merkeze karalama istemiyorum.

İstiklal Cad. 10 Ulus 06100 – Ankara

İsteklerinizi düzgün bir şekilde hazırladıktan sonra, posteri yukarıda verdiğimiz Merkez Bankası Genel Müdürlüğüne iletebilirsiniz.

Kara Listeden Nasıl Çıkarsınız?

Kredi puanınızı kara bir listeden bir kredi limitine veya kredi kartı alacağına yükseltmek isterseniz, yapmanız gereken ilk şey var olan tüm borçlarınızı kapatmaktır. O zaman gelecekteki borçlarınızı düzenli olarak ödersiniz ve mümkünse otomatik ödeme talimatları vermelisiniz.

Bu habere göre, Merkez Bankası, kara liste soruşturması, kara liste sorgulama yöntemleri, kara listelerin sorulması, kara listeyi nasıl listeleyeceğim, kara listeye alıp almadığımı nasıl bulacağınız gibi kara listeyle ilgili ayrıntılı bilgi sağladı. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum bölümünden ifade edebilirsiniz.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


1 Yorum

Leave A Reply