1300 Kredi Notu İyi Mi? Bu Not İle Kredi Alınabilir mi?

0
Advertisement

Kredi kullanmak istiyorum diyen kişilerin belirli bir kredi notu ortalamasına sahip olması gerekir. Bu ortalamanın üstünde kalan kişilere bankalar hem çok daha kolay bir şekilde kredi onayı verirken hem de daha düşük kredi faiz oranları ile kredi kullandırmaktadır.

Ancak düşük kredi notu ortalaması olan kişilerin kredi kullanmaları zorlaştırılmakta ve bu kişilere çok daha yüksek kredi faiz oranları ile kredi kullandırılmaktadır.

Findeks Kredi Notu Skala

Findeks Kredi Notu Skala

Kolay Kredi Kullanmak İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

En kolay kredi veren bankalar dahi kredi notu ortalamasının belirli bir puanın altında kalması durumunda kredi başvurularını reddetmeyi tercih etmektedir. Burada bankaların ortak amacı ödemelerini düzenli yapan müşterilerini ödüllendirirken ödemelerinde gecikme yaşayan müşterilerini ise cezalandırarak bir ödeme düzeni elde etmeleri konusunda onları cesaretlendirmektir.

Kredi Notu 1300 Nasıl?

Kredi notu cetveli üzerinde 1300 puanı olan kişilerin kredi notu ortalamaları kredi kullanabilir seviyesinde kabul edilmektedir. 1300 kredi notu olan kişilerin kredi başvuruları genelde maaşları ile orantılı olması durumunda onaylanmaktadır.

Yani Findeks 1300 kredi puanı kredi kullanabilir seviyesinde olup kişinin kredi onayı alması ise diğer etkenlere bağlıdır. Örneğin kişinin maaşı 1.300 lira ise ve 12 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak istiyorsa. Bu kişi en fazla maaşının yarısı X kredi vadesi olan 7 bin 800 liraya kadar olan krediler için kredi onayı alabilir. Bunun üzerinde olan tutarlar için yapılan kredi başvuruları banka tarafından kesinlikle reddedilecektir.

Advertisement

Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply